Foto galerijaFoto

GENK: Pravi 'IZVOZNIK' mladih fudbalera u POSLEDNJIH PET GODINA! (FOTO)

M.M.04.01.201710:39FOTO: Youtube Printscreen/FRZA RACING
FOTO: Youtube Printscreen/FRZA RACING

 

Počevši od sezone 2011/2012 pa do danas Genk je postao pravi poligon za stasavanje i kasniju prodaju mladih fudbalera.

Te sezone u kojoj su na putu ka Ligi šampiona izbacili i naš Partizan prodali su dvojicu velikih talenata Čelsiju. Reč je naravno o De Brujneu i Kurtoi. Prvi je prodat za osam, a drugi za devet miliona evra. Iste godine su klub napustili i Predl, Kastels i Partizanov 'dželat', Marvin Ogudžinmi. 

Već narednog leta došla je nova velika prodaja na red. Ovoga puta put Ostrva je krenuo Kristijan Benteke, za kog je Aston Vila iskeširala 8.8 miliona evra. Iste godine u klub je stigao Kara Mbođ iz Tromza, koji je tri godine kasnije prodat Anderlehtu za duplo veću svotu novca (stigao za 1.6, prodat za tri miliona evra). 

Takođe tog leta, koje je bilo veoma prometno, stigao je i Kalidu Kulibali iz Meca u transferu vrednom 1.3 miliona evra. Sada za tog igrača Aurelio De Laurentis, vlasnik Napolija, koji je Kulibalija kupio leta 2015. za 7.75 miliona, traži više od 60 miliona evropskih novčanica.

 

 

Sav novac od prodaja Kulibalija uložen je u dovođenje pojačanje, a kao najisplativije kupovine pokazal su se dovođenje Sergeja Milinković-Savića iz Vojvodine za milion evra i Ndidija iz Nat Bojsa za svega 180 hiljada evra.  Srpski internacionalac je samo godinu dana kasnije prodat Laciju za devet miliona, dok je Ndidi u transferu završenom juče pojačao Lester i to za rekordnih 15 miliona, što je najveća prodaja u istoriji belgijskog kluba. Leta kad i Milinković-Savić otišao je i kapiten tima Jele Fosen, koji je u transferu vrednom više od tri miliona evra pojačao Barnli.

Ali da se pametno ulaže, potvrdili su i te sezone čelnici Genka kupovinom Leona Bejlija iz Trenčina. Za njega je plaćeno 1.4 miliona, a sada se njegova cena kreće oko 20 miliona evra. Takođe je u klub stigao Karelis za 2.5 miliona i sigurno je da će i na njemu dvostruko, ako ne i trostruko zaraditi.

Tokom prethodnog prelaznog roka klub su napustili i Kabasele, koji je za sedam miliona evra pojačao Votford i Kebano, koji je za 4.5 miliona prešao u Fulam.

I sada Genk ima itekako materijala za prodaju i dobru zaradu. Tu su već pomenuti Bejli i Karelis, potom Tino-Sven Sušić, Alehandro Pocuelo, Sandi Volš, Jakub Brabec.

Veoma dobru politiku vode čelnici Genka i treba im skinuti kapu za posao koji rade. Alal vera.

Izvor iznosa transfera: Transfermakt.com

 

 

Komentari 0

Vesti

Naša agencija je osnovana 25.11.2015. godine, pod informacionom uslužnom delatnošću i namenjena je posredovanju u neformalnoj razmeni sportskih informacija i informisanju korisnika i članova koji su zainteresovani za analize u oblasti sporta.
Osnovni cilj kojim se agencija bavi je prenošenje detaljnih informacija i statistika korisnicima i članovima vezanih za dati meč, kao i individualne statistike svih igrača i klubova.
Takođe, za sve ljubitelje fudbala smo obezbedili i informativni sadržaj koji obuhvata aktuelne vesti iz sveta fudbala, istorijske događaje vezane za najveća fudbalska dešavanja i ljude koji su ostavili traga u tom sportu.

Podrška

Imate problema u radu na sajtu?

Pošaljite nam poruku na

podrskafootwinner@gmail.com